Bortom smakVårt uppdrag bortom smaken 


H!P har vi inget att dölja. Vi är engagerade i våra hållbara metoder och vi är stolta över att driva förändring inom chokladindustrin. Under årens lopp har kakaoodling lett till massavskogning, där bönder ofta röjer tropiska skogar för att plantera nya kakaoträd istället för att återanvända samma mark. Så, i ett försök att skapa klimatvänlig choklad, ligger den colombianska kakaon som används i H!P-barer i den lägsta delen av kakaoens miljöpåverkansspektrum.

Med My Emissions beräknade vi vårt totala koldioxidavtryck, från vagga till grav, till vår fördel såväl som för din. Genom att räkna ut de utsläpp som produceras vid varje steg i produktionsprocessen kan vi se hur vi jämför oss med mejerichokladmärken, för att klargöra de områden där vi kan förbättra och förse dig som medveten konsument med den information du behöver för att bli mer informerad val om de produkter du köper.

Den slutliga siffran anges som kilogram CO2e (koldioxidekvivalenter) per kilogram produkt (det vill säga antalet kilogram koldioxid eller motsvarande växthusgaser som släpps ut för att producera ett kilogram choklad).

My Emission mätte vårt koldioxidavtryck mot det för vanlig mejerichoklad. Vi upptäckte att, per kilogram, har vår choklad ett koldioxidavtryck som är över 50 % lägre än choklad gjord med komjölk.

För sammanhanget, att välja en H!P Chokladkaka istället för en motsvarande mejerichokladkaka sparar samma utsläpp som att köra 1,35 km i en vanlig bil. Det finns en anledning till att vi tillber vid den heliga havrens altare.
#BEHIP